poniedziałek, 2 czerwca 2014

Pierś z kurczaka w mango podana ze strawą drwala

Użyjemy do tego:

  • pierś z kurczaka ok. 0,5 kg
  • mango krojone w plastry (puszka)
  • ser tarty
  • ziemniaki
  • kukurydza
  • groszek konserwowy
  • sól, pieprz
  • oliwa
1. Pierś


Smażymy pierś pokrojoną na filety. Smażysz tak jak zawsze na rozgrzanej patelni z oliwą oraz dodatkiem soli i pieprzu. Pod koniec smażenia kładziemy na drobiu po kawałku mango. Na koniec lekko posypujemy tartym serem. I przykrywamy pokrywką. 



2. Strawa drwala. 


Traktuje to jako dodatek do piersi. Potrzebujemy ugotowanych wcześniej ziemniaków ubitych na gładko. Łączymy to z odcedzonym groszkiem oraz kukurydzą. Przepyszna, zdrowa i pełna witamin strawa drwala. 



Efekt końcowy: 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz